Locaties toevoegen en verwijderen in GMBapi.com

Beheer groeiende portfolio's zonder handmatige import. Deze gids legt uit hoe u nieuwe locaties toevoegt, organiseert per klant, en profielen verwijdert of loskoppelt, gebaseerd op de werking van Google Business Manager-synchronisatie binnen GMBapi.com.
Locaties toevoegen en verwijderen: Stap-voor-stap

1. Begrijp hoe synchronisatie werkt
GMBapi.com synchroniseert locatiegroepen vanuit Google Business Manager (GBM). Als een locatie wordt toegevoegd of verwijderd binnen een verbonden GBM-groep, zal GMBapi.com de wijziging weerspiegelen bij de volgende synchronisatie (elke 24 uur ).

2. Locaties automatisch toevoegen (het beste voor continue groei)
Als u een nieuwe locatie toevoegt aan een GBM-locatiegroep die al is verbonden met GMBapi.com, wordt deze automatisch in uw dashboard geladen tijdens de volgende 24-uurs synchronisatie.

3. Locaties toevoegen door toegang te geven aan uw GMBapi.com Google e-mail
Als de locaties eigendom zijn van iemand anders, vraag de GBP/GBM-eigenaar om hetzelfde e-mailadres dat is gebruikt om uw GMBapi.com-account aan te maken, toe te voegen als Beheerder of Eigenaar van de locatie (of de volledige locatiegroep) binnen Google Business Manager. GMBapi.com zal de locaties ophalen bij de volgende synchronisatie.

4. Locaties toevoegen met uw “Verbinden”-link (ideaal voor nieuwe klanten)
Gebruik een deelbare link zodat de eigenaar van de locatiegroep deze zelf kan koppelen:
- Ga naar Instellingen
- Open het tabblad Algemeen
- Klik op Koppelen
- Klik in de pop-up op “Klik hier” om uw persoonlijke koppelingslink te kopiëren
- Deel de link met de GBP-eigenaar en vraag hem/haar om de locatiegroep te koppelen
Zodra deze is goedgekeurd, verschijnt de nieuwe locatiegroep in GMBapi.com en kunt u wisselen tussen groepen via de kiezer linksonder in de app.

5. Organiseer nieuwe klanten en portfolio's
U kunt nieuwe klanten/locaties op twee manieren organiseren:
Optie A: Eén locatiegroep + Segmenten
Houd alle locaties in één gekoppelde groep en gebruik segmenten om te groeperen op klant, regio, servicetype, franchises, enzovoort.
Optie B: Afzonderlijke locatiegroepen per klant
Splits portfolio's in afzonderlijke GBM-locatiegroepen, verbind elke groep via Instellingen → Algemeen → Verbinden , en wissel daartussen met de selector linksonder.


Kies A als u één 'hoofd'-werkruimte wilt.
Kies B als u een strikte scheiding tussen klanten/merken wilt.

6. Een enkele locatie verwijderen (moet worden gedaan in Google Business Manager)
GMBapi.com kan een individuele locatie niet direct verwijderen. Om één locatie van uw dashboard te verwijderen, moet de GBM-eigenaar deze verwijderen uit de locatiegroep in Google Business Manager. GMBapi.com zal de wijziging na de volgende 24-uurs synchronisatie doorvoeren.

7. Een hele locatiegroep ontkoppelen (gedaan binnen GMBapi.com)
Een volledige groep verwijderen uit uw GMBapi.com account:
Ga naar Instellingen → Algemeen → Verbinden , selecteer de gesynchroniseerde locatiegroep en kies Verbinding verbreken .

8. Google Bedrijfsprofielen aanmaken, sluiten of verwijderen
Het aanmaken, sluiten of verwijderen van GBP's moet direct gebeuren in Google Bedrijfsprofielbeheer (Google's API-beperkingen voorkomen dat tools van derden dit doen). Nadat wijzigingen zijn aangebracht in Google, werkt GMBapi.com bij de volgende synchronisatie bij.




